دانلود تحقیق درمورد بررسی و شناخت شهر

دانلود تحقیق درمورد بررسی و شناخت شهر

0 8k
دانلود تحقیق درمورد بررسی و شناخت شهر

با دانلود تحقیق در مورد بررسی و شناخت شهر در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق بررسی و شناخت شهر را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق بررسی و شناخت شهر ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد بررسی و شناخت شهر

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:75 صفحه

قسمتی از فایل:

  شناخت تاریخچه شهر ، نام و سابقه ی تاریخی شهر و منشاء پیدایش و روند گسترش شهر تاکنون

-شهر فریمان

فریمان فعلی قریه ای است  در شمال غربی فریمان که جز دهستان نیشابور بوده است . برخی منابع نیز بنای اصلی شهر فریمان را مربوط به قبل ازاسلام می دانند.

بند فریمان از قدیمی ترین آثار پیرامون شهر فریمان است که بنای آن را در زمان دیلمیان و یا سلجوقیان دانسته اند که پس از آن مردم فریمان از شمال غربی به محل فعلی شهر نقل مکان نموده اند و اقدام به احداث قریه ای با برج و بارو نموداند که قسمتی از آثار دیوارهای آن در شمال  شهر فریمان فعلی به چشم می خورد.

روستاهای تقی آباد ، لوشاب و قلعه نو فریمان نیز همزمان با پیدایش فریمان احداث شده اند آنچه که مسلم است هسته ی اولیه شهر موجود درشمال میدان امام خمینی فعلی ،  خیابان های امام موسی صدر، سید جمال الدین اسد آبادی و طالقانی قرارداشته که محلات قدیمی شهر نیز درهمین محدوده شکل گرفته است.

این محدوده را وجود رباط قدیمی مربوط به دوران صفویه ، نوع معماری و مصالح بکار رفته در بناها به همراه بافت ارگانیک از دیگر محلات شهر متمایز ساخته و به آن قدمتی چند صد ساله می دهد . عموم ساختمان ها از خشت و گل ساخته شده که در حال حاضر قریب به اتفاق آنها تخریبی می باشند.

از بازارقدیمی که معمولاً هسته اولیه شهر های ایرانی در اطراف آن شکل می گیرد در شهر فریمان مدرکی در دست نیست پس از احداث و توسعه جاده جدید شهر فریمان در دوران حکومت رضاخان پهلوی به سمت جنوب با خیابان های منظم و شطرنجی و احداث ساختمان های جدید حکومتی توسعه یافت .

طی دهه های اخیر بدلیل افزایش جمعیت و مهاجرت روستائیان به شهر فریمان و ارتقای جایگاه اداری فریمان ( مرکزیت شهرستان ) مناطق جدیدی در سمت جاده شهر فریمان { بلوار امام رضا(ع)} امتداد کارخانه قند و در راستای جاده جدید فریمان به تربت جام به شهر افزوده شد.

 به طور کلی در شهر فریمان 3 نوع بافت ، مطابق با دوران های مختلف رشد آن قابل تشخیص است که نشان دهنده چگونگی روند رشد شهر در دوره های گوناگون است.

الف بافت ارگانیک و قدیمی شهر در دو سمت انتهای خیابان امام خمینی و در شمال جغرافیایی شهر.

ب بافت میانی و شطرنجی در دو طرف خیابان امام خمینی به سمت جنوب که رشد شهر در دوران پهلوی را در بر می گیرد.

پ - بافت سازمانی و قطعات تفکیکی از پیش طراحی شده دربخش جنوبی خیابان امام رضا (ع) و در دو سمت جاده منتهی به کارخانه قند که نشان از رشد شهر در سه دهه اخیر دارد . ( طالش ، 1382 ، گزارش 2 ، ص 1 و 2 )

-وجه تسمیه :

در مورد کلمه ی فریمان ، در فرهنگ جغرافیایی ایران چنین آورده شده است : واژه فر با تشدید ، ریشه ی اوستایی و پهلوی دارد و به معنی جلال و شکوه است فری بی تشدید مخفف آفرین به معنای مدح و ستودن است و مان صیغه امرماندن می باشد . بنابراین فریمان مرکب از دو کلمه فری و مان به معنی (باشکوه و جلال بمان) است . به طور کلی در کتاب شرح سفری در ایالات خراسان و شمال غربی افغانستان نیز آمده است که شخصی به نام فریدون شاه سد فریمان را بنا نهاده  است لذا این اسم بعد از تفسیر و تبدیل به فریمون و سپس فریمان تغییر کرده است عده ای نیز معتقد هستند که فریمن به معنی مرد آزاده می باشد . ( آسیایی ، 1384 ، ص 57 )

 

بررسي وضعيت جغرافيايي و اقليمي شهر :

شهر فريمان داراي آبو هواي معتدل و خشك و مديترانه اي است . ارتفاع آن از سطح دريا 1411 متر و به لحاظ توپوگرافي تقريباً هم سطح و با شيب ملايم كه از نظر جغرافيايي دشت ناميده مي شود .

متوسط بارندگي سالانه آن 54/12 ميليمتر بوده كه پيرامون آن را اراضي نسبتاً مرغوب كشاورزي احاطه مي كند كه با توجه به كميت و كيفيت بالاي آبهاي زيرزميني و سطحي از رونق كشاورزي خوبي بهره مند است .

جهت باد غالب در شهر فريمان از سمت شمال به جنوب مي باشد . از نظر زلزله خيزي ، اين منطقه در حوزه كپه داغ و ايران مركزي قرار مي گيرد كه در اطراف آن گسل هاي پرتكاپو و بسيار متحرك وجود دارد . ( رجوع شود به جدول شماره 2 اطلاعات اقليمي شهرستان فريمان )

بارندگي :

اطلاعات آماري 15 ساله شهر فريمان در خصوص بارندگي حاكي است كه متوسط بارندگي سالانه اين شهر 36/249 ميليمتر است كه اين بارش در دو ماه از سال به علت درجه حرارت پايين ( ماههاي دي و بهمن ) به صورت برف مي باشد و بقيه آن به شكل باران نازل مي شود .

از نظر توزيع فصلي بارش ني زدر شهر فريمان 50 درصد بارشها در فصل زمستان بارشها در فصل زمستان ، 7/28 درصد در فصل بهار و 85/17 درصد در فصل پاييز و 24/2 درصد بقيه در فصل تابستان روي مي دهد . در ميان ماههاي سال ، ماه march ( اسفند ) با 81/50 ميليمتر بارندگي بيشترين ميزان بارش را به خود اختصاص داده و در ماههاي فروردين و بهمن نيز بارندگي قابل توجهي صورت مي گيرد .

با توجه به رابطه مستقيم بين رژيم جريان رودخانه ها در فصل بهار و پاييز و زمستان در رودخانه هاي اين منطقه آب جاري است و علاوه بر اين به دليل بارش برف در زمستان ، ذوب آنها تا اواسط بهار نيز ادامه داشته و در اين فصل نيز كم و بيش در رودخانه هاي منطقه مي توان روان آبهاي سطحي را مشاهده نمود . حداكثر بارش اتفاق افتاده در سال در اين منطقه طبق آمار ثبت شده سالهاي  2003- 1989 ، 8/50 ميليمتر در ماه اسفند روي داده است كه با رژيم بارندگي اين منطقه نيزمنطبق       مي باشد .

باد :

بر روي هر يك از نيم كره هاي زمين كمربندها و نقاطي با فشارهاي جوي متفاوت ( كم و زياد 9 وجو د دارد بعضي از اين كمربندها دائمي هستند و بعضي ديگر فقط در مدتي از سال ايجاد مي شوند. در مناطق نيمه استوايي هر نيمكره ـ يعني بين عرضهاي 20 تا 40 درجه ـ كمربندي با فشار زياد وجود دارد .

علت اصلي وجود نقاط و كمربندهاي فشار هوا ، تقسيم نامتعادل و پرتوهاي خورشيد بر روي زمين است كه باعث اختلاف دما در نقاط مختلف سطح زمين مي شود . بحث در زمينه چگونگي شكل گيري مراكز زير فشار و كم فشار نهايتاً به سيستم هاي متفاوت باد مي شوند . در حوصله مبحث ما نمي گنجد ام ابايد دانست كه به طور كلي در هر نيم كره زمين سه سيستم كلي باد وجود دارد :

بادهاي تجاري ( مركز اين بادها در مناطق نيمه استوايي دو نيم كره است كه داراي هواي پرفشار هستند )

الف : بادهاي غربي ( مركز اين بادهادر مناطق نيمه استوايي ولي حركت آنها در جهت مناطق كم فشار اقيانوس منجمد شمالي است )

ب: بادهاي قطبي ( اين بادها در اثر پراكنده شدن توده هاي هوا از مناطق پرفشار قطبي و اقيانوس منجمد شمالي بوجود     مي آيند )

بادهاي موسمي ( اختلاف ميانگين درجه حرارت سالانه هواي سطح زمين و دريا باعث ايجاد بادهاي زمستاني بر روي خشكي و بادهاي تابستاني بر روي دريا مي شود كه به بادهاي موسمي معروف اند .

بحث در رابطه با ماهيت بادها ، چگونگي شكل گيري و مبدأ ومقصد آنها گستره ي وسيعي دارد و به همين دليل به اين نكان ذكر شده اكتفا كرده و به بررسي اطلاعات بدست آمده از ايستگاه سينوپستيك شهر مشهد براي يك دوره 10ساله مي پردازيم

بررسي اطلاعات موجود حاكي از اين است كه در فصل بهار از نظر تعداد بيشترين باد از سمت جنوب شرقي شهر وزيده است و اين در حالي است كه سرعت آن 4 نات بوده اما در اين فصل بادي كه از جانب شمال غربي مي وزد با سرعت 10 نات بيش شدت وزش باد را به خود اختصاص مي دهد .

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر