دانلود تحقیق درمورد مسجد حكيم اصفهان
با دانلود تحقیق در مورد مسجد حكيم اصفهان در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق مسجد حكيم اصفهان را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق مسجد حكيم اصفهان ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد مسجد حكيم اصفهان
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:59 صفحه
قسمتی از فایل:پيشگفتار:
مسجد حكيم اصفهان، يكي از شاهكارهاي معماري ايران در دوره اسلامي، مسجدي است چهار ايواني با آجركاريهاي بسيار متنوع و در حد يكي از بهترين كارهاي معماري دوره صفويه ميباشد. اين مسجد داراي محرابهاي متعدد و متنوع كه هر كدام نسبت به شبستان خود ساخته شده و ايوانهاي مرتفع و شبستانهاي تابستاني و زمستاني و طاقنماهاست كه با تزييناتي بسيار عالي همراه است.
اين مسجد در محلهاي قرار گرفته (بازارچه نو انتهاي بازار رنگرزان) كه دور از ديدگاه جهانگردان و مشتاقان هنر است و سياحاني كه از گوشه و كنار جهان به اين شهر زيبا سفر ميكنند و مشتاق ديدن آثار باستاني اصفهان هستند به ديدن اين مسجد نايل نميشوند. بايد گفت اين بيشتر بدين جهت است كه راه ماشين رو ندارد و فاصله اين مسجد نسبت به خيابانهاي اطراف آن زياد است و راهنمايان جهانگردان را نسبت به اين امر بيتوجه كرده است و از به نمايش گذاردن اين مسجد صرفنظر ميكنند.
يك بررسي كوتاه، نشانگر آن است كه افرادي كه در كارهاي خير قدم ميگذاشتند، با نيتي پاك و خالي از هرگونه خللي كه در آنها بود و نيز با پايبند بودن به معتقدات مذهبي كه به آنها اجازه ذرهاي كجروي را نميداد، به كارهاي هنري ميپرداختند.
با توجه باينكه سالها از بناي موردنظر ميگذرد و هر كدام از اين بناها به نوبه خود قابل يك بررسي و تعميق است، كه در اين جا نميتوان نام يك يك آنها را ذكر كرد، فقط و فقط ميتوان از ذوق دروني هنرمندان ياد كرد.
با زيرورو شدن تاريخ و دست به دست شدن حكومتها و به سامان رسيدن هر حكومتي، تغييراتي پيدا ميشد كه گاه باعث تشويق هنرمندان ميگرديد و گاهي به ركود اين بازار كمك ميكند. هرچه اين تغييرات از نوسانات و گسستگي كمتر برخوردار بود، پيشرفت و برتري هنر خود را بهتر نمايان ميكرد. حكومتهايي بودند كه هنرمندان را به دور خود جمع ميكردند و با تشويق و آماده نمودن و سايل كار آنها و مراوده بيشتر با هنرمندان ديگر سرزمينها و كمك آنها به ابداع هنري برتر ميپرداختند.
معماري ايران كه از فرهنگ خاصي برخوردار است، گوياي تمدن اين مرز و بوم از ديرزمان بود و مانند معماري همه جهان كه بازگو كننده انديشههاي آن سرزمين ميباشد و از فرهنگ مردم آن ديار سرچشمه گرفته است، سخن ميگويد.
مقدمه:
اصفهان را نيمه خوانند از جهان صد جهان من ديده ام در اصفهان
تاريخ معماري اصفهان در ادوار گذشته همانند ديگر نقاط كشور، بومي و مورد توجه بوده است، و دستاندركاران معماري هميشه با ترتيبي خاص به آن نگريسته اند.
معماري اسلامي بويژه در دوران صفويه كه تاريخنويسان و هنردوستان دنيا راجع به آن قلمفرساييها نمودهاند، هر روز مشتاقاني را به خود جلب ميكند، و درخور يك بررسي مجدد جهت كشف روابط انساني و زيباسازي بنا ميباشد.
اصفهان را ميتوان محفل هنردوستان و هنرمندان ناميد، محفلي كه پرذوق و شوقترين محفلهاست. هنرمنداني كه به تمامي هنرهاي مختلف آشنايي داشتهاند در اين شهر از زمانهاي بسيار دور كنار معماران و كارگران چيرهدستي ميزيستند كه هنر آنها هميشه زبانزد جهانيان بوده و است. آثاري كه از آنها بجاي مانده، ميتواند مصداق گفتار ما باشد، به مصداق معروف مشت نمونه خروار است. در ميان رشتههاي ساختماني كاشيكاري يكي از نوادر كارهايي بود كه ميتوان سرچشمه آن را در اصفهان جستوجو كرد. هنرمنداني پرذوق و باقدرت توانستهاند يك نگين فيروزهاي بر تارك كره زمين نهند و اين نگين انگشتري آن را به جهانيان عرضه نمايند. اين قدرت هنري درخور توجه است و بدين مناسبت همه ساله مشتاقاني را از گوشه و كنار جهان به اين شهر ميكشاند و همه به را به تحسين وا ميدارد. بناهاي پوشيده به رنگ فيروزهاي در نور اطراف خود تاثير ميگذارد و با ابهت و رشادت كامل در برابر همه پابرجا و با قامتي استوار خودنمايي ميكند.
در باره مسجد حكيم اصفهان كه كمتر از آن سخن رفته وآثاري بسيار زيبا در آن نهفته است به يك برسي كوتاه ميپردازيم.
مسجد حكيم در حدود هشت هزارمتر مربع (كمي كمتر از يك هكتار) وسعت دارد ودر مركز شهر در نزديكي بازارچه نو و انتهاي بازار رنگرزان واقع شده است.