دانلود تحقیق درمورد ازدواج با خديجه

دانلود تحقیق درمورد ازدواج با خديجه

0 7.2k
دانلود تحقیق درمورد ازدواج با خديجه

با دانلود تحقیق در مورد ازدواج با خديجه در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق ازدواج با خديجه را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق ازدواج با خديجه ادامه مطالب را بخوانید.

نام فایل:تحقیق در مورد ازدواج با خديجه

فرمت فایل:word و قابل ویرایش

تعداد صفحات فایل:4 صفحه

قسمتی از فایل:

خديجه 40 سال داشت مردم او را طاهره و بانوي قريش مي ناميدند . بزرگان و ثروتمندان قريش بارها به خواستگاري وي آمده بودند تا با او ازدواج كنند ولي او همه را رد كرده بود زيرا او مردي همپاي خود نيافته بود. اما چون از كردار و گفتار و اخلاق محمد آگاه شد به فكر ازدواج با او افتاد ولي چگونه اين راز را با او در ميان بگذارد خديجه بهتر ديد كه دوستش نفيسه را  پيش محمد بفرستد و با او در اين مورد گفتگو كند . نفيسه پيش محمد آمد و برايش تعريف كرد كه با محمد راجع به ازدواجش صحبت كرده، خديجه از شنيدن خبر خشنود شد و بدنبال محمد فرستاد : اي پسر عمو من به خاطر خويشاوندي ، شرافت در ميان فاميل ،امانت داري ، و راست گويي تو را دوست دارم .

 

خديجه با محمد فاميل بود چون قصي جد هر دوي آنها بود .محمد اين پيشنهاد را با عموهاي خود در ميان گذاشت ، آنها آن را پذيرفتند. با هم ساعتي را معين كردند كه همه عموها جمع شوند وراجع به ازدواج آن دو گفتگو كنند. در ساعتي كه قرار گذاشته بودند  محمد همراه عموهايش ابو طالب و حمزه فرزندان وعبدالمطلب و بزرگان قريش به منزل خديجه آمدند و چون وارد خانه شدند ،خانواده خديجه را ديدند كه انتظارشان را ميكشند . ابو طالب به پا خاست و گفت : برادر زاده  من محمد بن عتدالله با هيچ مردي برابر نبوده ،بلكه از نظر فضل ،شرف،نجابت،عقل و خرد همتايي ندارد ،اما از لحاظ مال و ثروت ضعيف است، ولي مال هم چون سايه از بين رفتني است.

عموي خديجه عمرو فرزند اسد ،بلند شد و گفت:محمد شوهري است شايسته و بي رقيب ،گواه باشيداي جمع قريش كه من خديجه دختر خويلد را به عقد محمدبن عبدالله در آوردم. سپس حاضران مشغولصرف شيريني و غذا شدند و به سرور و شادي پرداختند.

 

بدين ترتيب ازدواج محمد امين در سن 25 سالگي با خديجه  طاهره بانوي قريش انجام گرفت.

ابن عباس سن ايشان را 28 سال‏نقل مى‏كند . هرچند بعضى از مورخان اهل‏سنت‏سعى مى‏كنند اين سخن‏را رد كنند ; چون راوى آن محمد بن صائب كلبى از شيعيان است وآنها او را ضعيف مى‏دانند .

خديجه به سبب علاقه به حضرت محمد (ص) و مقام معنوى او بارسول خدا ازدواج كرد و تمام دارايى و مقام و جايگاه فاميلى خودرا فداى پيشرفت مقاصد همسرش ساخت .

در عقد ازدواج حضرت محمد (ص) و خديجه ، عبدالله بن غنم به‏آنها چنين تبريك گفت :

هنيئا مريئا يا خديجه قد جرت لك الطيرفيما كان منك باسعد

تزوجت‏خير البريه كلها و من ذا الذى فى الناس مثل محمد ؟

و بشر به البران عيسى بن مريم و موسى ابن عمران فياقرب موعد

اقرت به الكتاب قدما بانه رسول من البطحاء هادو مهتد

گوارا باد بر تو اى خديجه كه طالع تو سعادتمند بوده و بابهترين خلايق ازدواج كردى . چه كسى در ميان مردم همانند محمد (ص) است . محمد (ص) كسى است كه حضرت عيسى و موسى به آمدنش‏بشارت داده‏اند و كتب آسمانى به پيامبرى او اقرار داشتند .

رسولى كه سر از بطحاء (مكه) در مى‏آورد و او هدايت كننده وهدايت‏شونده است .

 

احترام پيغمبر خدا (ص) به خديجه

احترام حضرت محمد (ص) به خديجه ، به خاطر عقيده و ايمان اوبه توحيد بود .

خصال خديجه (س)

خديجه از بزرگترين بانوان اسلام به شمار مى‏رود . او اولين زنى‏بود كه به اسلام گرويد ; چنان كه على‏بن ابى‏طالب (ع) اولين‏مردى بود كه اسلام آورد . اولين زنى كه نماز خواند ، خديجه بود. او انسانى روشن بين و دور انديش بود . با گذشت ، علاقه‏مند به‏معنويات ، وزين و با وقار ، معتقد به حق و حقيقت و متمايل به‏اخبار آسمانى بود . همين شرافت‏براى او بس كه همسر رسول خدا (ص) بود و گسترش اسلام به كمك مال و ثروت او تحقق يافت .

خديجه از كتب آسمانى آگاهى داشت و علاوه بر كثرت اموال و املاك، او را «ملكه بطحاء» مى‏گفتند . از نظر عقل و زيركى نيزبرترى فوق العاده‏اى داشت و مهمتر اينكه حتى قبل از اسلام وى را«طاهره‏» و «مباركه‏» و «سيده زنان‏» مى‏خواندند .

جالب اين است او از كسانى بود كه انتظار ظهور پيامبر اكرم (ص) مى‏كشيد و هميشه از ورقه‏بن نوفل و ديگر علما جوياى نشانه‏هاى‏نبوت مى‏شد . اشعار فصيح و پر معناى وى در شان پيامبر اكرم (ص) از علم و ادب و كمال و محبت او به آن بزرگوار حكايت مى‏كند .

نمونه‏اى از اشعار خديجه در باره پيامبراكرم (ص) چنين است :

فلواننى امسيت فى كل نعمه و دامت لى الدنيا و تملك الاكاسره

فما سويت عندى جناح بعوضه اذا لم يكن عينى لعينك ناظره

اگر تمام نعمتهاى دنيا از آن من باشد و ملك و مملكت كسراها وپادشاهان را داشته باشم ، در نظرم هيچ ارزش ندارد زمانى كه چشم‏به چشم تو نيافتند .  ديگر خصوصيت‏خديجه اين است كه او داراى شم اقتصادى و روح‏بازرگانى بود و آوازه شهرتش در اين امر به شام هم رسيده بود .

البته سجاياى اخلاقى حضرت خديجه چنان زياد است كه قلم از بيان‏آن ناتوان است . پيامبر اكرم (ص) مى‏فرمايد : «افضل نساء اهل الجنه خديجه بنت‏خويلد و فاطمه بنت محمد ومريم بنت عمران و آسيه بنت مزاحم .»

چه مى‏توان گفت در شان كسى كه مايه آرامش و تسلاى خاطر رسول‏خدا (ص) بود ؟ ! در تاريخ مى‏خوانيم : «حضرت محمد (ص) هر وقت از تكذيب قريش و اذيت‏هاى ايشان‏محزون و آزرده مى‏شدند ، هيچ چيز آن حضرت را مسرور نمى‏كرد مگرياد خديجه ; و هرگاه خديجه را مى‏ديد مسرور مى‏شد»

ذهبى مى‏گويد : مناقب و فضايل خديجه بسيار است ; او از جمله‏زنان كامل ، عاقل ، والا ، پاى‏بند به ديانت و عفيف و كريم و ازاهل بهشت‏بود . پيامبر اكرم (ص) كرارا او را مدح و ثنا مى‏گفت‏و بر ساير امهات مومنين ترجيح مى‏داد و از او بسيار تجليل مى‏كرد. به حدى كه عايشه مى‏گفت : بر هيچ يك از زنان پيامبر (ص) به‏اندازه خديجه رشك نورزيدم و اين بدان سبب بود كه پيامبر (ص)بسيار او را ياد كرد .

پی دی اف داک

تمامي فایل ها این فروشگاه، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه مي‌باشند و فعاليت‌هاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
ساخت فروشگاه فایل

عضویت در خبرنامه

ثبت نام کنید و آخرین مقالات و فایل ها را از طریق ایمیل دریافت کنید ، جهت ثبت نام فقط کافی ست که آدرس ایمیل را در کادر زیر وارد نمایید

اعتماد شما، سرمایه ماست


© کلیه حقوق وب سایت ، برای پی دی اف داک محفوظ می باشد .

طراحی و توسعه نرم افزار زهیر